0 Vergelijken

Vliegjes in huis? Bestrijden doe je natuurlijk!

Je kent ze wel, die kleine fruitvlieg-achtige vliegjes die in je huis rondvliegen. Ze zitten in en rond je kamerplanten en heb je er veel, dan gaan kamerplanten dood. De larfjes van deze vliegjes zitten graag in de potgrond van je kamerplanten. Deze vliegjes worden varenrouwmugjes of rouwvliegjes genoemd. De larven van deze vliegjes in je potgrond wil je bestrijden, want ze eten aan de wortels van je plant.

Vliegjes in planten, bestrijd ze met aaltjes

Aaltjes zijn hele kleine wormpjes die graag allerlei plaaginsecten te lijf gaan. Zo hebben we ook aaltjes tegen rouwvliegjes. De aaltjes ontvang je in een bakje of zakje en verdun je met water. Dit mengsel giet je in je potgronden. Aaltjes gaan dan opzoek naar de larfjes van de varenrouwmug en bestrijden ze. Zorg er wel voor dat je de grond licht vochtig houdt, maar zeker niet te nat! Aaltjes bewegen zich voort in vocht en bestrijden een varenrouwmugplaag in ongeveer 6 weken.

Vliegjes in huis, vang ze met vangplaten

Naast dat je aaltjes in kunt zetten, heeft ECOstyle ook vangplaten. Deze gele platen trekken varenrouwmugjes aan en vervolgens blijven de vliegjes plakken en kunnen niet meer voor nageslacht zorgen. Wanneer je ondergronds aaltjes inzet en bovengronds gele vangplaten, ben je snel van je rouwvliegjes af.

Aaltjes kopen, ECOstyle heeft ze

ECOstyle heeft veel soorten aaltjes tegen allerlei plagen binnen- en buitenshuis. Aaltjes tegen rouwvliegjes is er eentje van, maar ook tegen trips hebben we aaltjes. Heb je last van plaaginsecten in het gazon? Dan kan je ook aaltjes kopen tegen bijvoorbeeld Engerlingen, Emelten en Taxuskevers. Bestrijden met aaltjes is de meest natuurlijke manier en is volledig gifvrij en ze werken 24 uur per dag voor je.

Aanbevolen PRODUCTEN