0 Vergelijken

Slakken bestrijden doe je natuurlijk

Slakken die je hosta’s, je liefdevol geteelde aardbeitjes of je verse sla aan het verorberen zijn, daar kan je knap van balen. Als je de slakken als een plaag ervaart, dan is het tijd slakken te bestrijden met Escar-Go of met aaltjes. Beide oplossingen zijn 100% natuurlijk en schaden de mens, natuur en dier niet.

Slakken bestrijden met Escar-Go slakkenkorrel

Escar-Go is een 100% natuurlijke slakkenkorrel en bestaat uit Ijzersulfaat III. Ijzersulfaat komt van nature voor in de bodem en is niet schadelijk. Wanneer je slakken gaat bestrijden met Escar-Go, dan heb je geen last van slakkenresten in je tuin. Ijzersulfaat III slakkenkorrels strooi je rondom de planten die slakken aantrekken en waar slakken van eten. Wanneer slakken van de korrels eten, dan denken ze dat ze vol zitten en ze trekken terug naar hun schuilplekje om vervolgens niet meer terug te keren.

Slakken in je moestuin bestrijden

Je moestuinoogst eet je liever zelf en je wilt niet dat het op het slakkenmenu staat. Slakken in je moestuin kan je bijvoorbeeld ook met aaltjes bestrijden. Aaltjes zijn microscopisch kleine wormpjes die van nature in de bodem voorkomen. Deze aaltjes zijn geschikt voor het bestrijden van naaktslakken. Je krijgt onze aaltjes in een zakje en die verdun je met water. Giet het mengsel over de grond van je moestuin en de natuur doet de rest!

Aaltjes tegen slakken kopen?

Aaltjes zijn eenvoudig te verkrijgen in onze webshop. Aaltjes kan je inzetten vanaf een bodemtemperatuur van 10 °C. Zorg ervoor dat je na de behandeling de bodem vochtig houdt, aaltjes hebben vocht nodig om door de bodem te kunnen bewegen en op zoek te gaan naar naaktslakken. Na ongeveer 6 weken zijn de aaltjes uitgewerkt en is de plaag verdwenen. Tip: bestrijd slakken bovengrond met Escar-Go en ondergronds met aaltjes voor het beste resultaat.

New media
Aanbevolen PRODUCTEN