0 Vergelijken

Moestuinweetjes

Blog van Annemarie

Je wilt beginnen met je moestuin, en je wilt weten waar je moet starten. ECOstyle heeft voor jou een aantal moestuinweetjes op een rij gezet! Weet in ieder geval dat een moestuin beginnen echt niet moeilijk is en hoe fijn en gezond is het om je eigen onbespoten en biologische groentes te kweken!

Moestuinweetje 1, balans in je tuin

Misschien wel het belangrijkste voor een gezonde en plaagvrije moestuin is dat je tuin in balans is! Je tuin en ook je moestuin is een klein ecosysteempje.

Moestuinweetje 2, wacht tot na ijsheiligen

Wil je je zorgvuldig voorgezaaide gewassen laten overleven? Dan kan je het beste wachten na ijsheiligen en dat is na half mei. Ik heb eens de fout gemaakt om eind april mijn mooie voorgezaaide courgetteplantjes in de volle grond te zetten, een keer nachtvorst en mijn courgetteplantjes waren niet meer. Dus, heb geduld en plant pas in de volle grond na ijsheiligen. De kans dat het half mei nog vriest in de nacht, is heel klein.

Moestuinweetje 3, weet wat je eet

Alles wat je in de grond stopt, krijg je terug. Zorg ervoor dat je uitsluitend biologische zaden gebruikt die GMO-vrij zijn. Een ander weetje is: bemesting zorgt voor gezonde, voedzame groentes en fruit. Wanneer je wilt dat jouw groente en fruit vol vitamines, sporenelementen en nutriënten zitten, bemest dan met Moestuin-AZ. Zelf bemest ik mijn moestuin zo’n 3x gedurende het seizoen.

 

Moestuinweetje 4, houd ze in de gaten

Soms heb je van die weken dat je het druk hebt en dan verzuim je de moestuin een beetje. Dat heb ik ook wel eens gehad met als resultaat dat familie slak je aardbeien heeft verorberd en dat familie rups je prille begin van appels al hebben doorboort. Dat overkomt me dit jaar niet meer. Neem elke dag even 5 minuutjes van je tijd en bestudeer je gewassen. Heb je een plaag? Dan bestrijd je op een natuurlijke manier.

Moestuinweetje 5, aaltjes strijden voor jou

Aaltjes komen van nature voor in de bodem. Als je bodem gezond is, heb je over het algemeen geen last van plagen. Als je wel een plaag hebt, is het zaak snel en vooral natuurlijk te bestrijden. Aaltjes van ECOstyle zijn er in verschillende soorten en eigenlijk is er voor elke plaag wel een aaltje. Zo houdt je het bodemleven in tact en laat je de natuur zijn werk doen.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een moestuin te beginnen!

Groet, Annemarie

Aanbevolen PRODUCTEN