0 Vergelijken

Tips moestuinieren

Tip 1: bedenk wat je in je moestuin wilt hebben

Om een moestuin te beginnen, ga je eerst voor jezelf te bedenken welke gewassen je wilt hebben. Makkelijke gewassen zijn bijvoorbeeld wortelen, uien, tomaten, courgettes, slasoorten en boontjes. Voor een kleine moestuin kan je het beste ongeveer 10m2 meter reserveren op een zonnige plek een beetje uit de wind. Maak bijvoorbeeld een tekening van de plek en verwerk de gewassen in hokjes. Je kunt dan jaarrond eten uit je eigen moestuin voor gezin van 4 mensen.

Tip 2: maak je grond moestuin-klaar

Een goed begin voor je moestuin: zorg dat je grond klaar is door moestuingrond te storten en de bodem te verbeteren met Lavameel. Moestuingrond van ECOstyle bevat kokosvezels die graag water vasthouden. Moestuingrond is duurzaam en ecologisch verantwoord omdat er geen natuur wordt afgegraven, ECOstyle gebruikt namelijk gecomposteerde kokosvezels. Zorg ervoor dat je de grond niet spit, maar licht woelt. Dit om te voorkomen dat je alle bodemleven in de war maakt.

 

Tip 3: Moestuin zaden voorzaaien

Wanneer je weet welke gewassen je wilt laten groeien in je eigen moestuin, dan ga je ze voorzaaien in kleine bakjes op een lichte en warme plek in huis. Veel zadenleveranciers hebben speciale moestuinkalenders die je kunt gebruiken om je groente, fruit en kruiden op de juiste plek en op het juiste moment te zaaien en oogsten. Kies altijd voor biologische en GMO-vrije zaden voor de beste kwaliteit en meest gezonde groente, fruit en kruiden.

Tip 4: moestuin bemesten, en dat 2 of 3 keer per jaar

Heb je je moestuinplantjes in de tuin geplaatst? Dan is het tijd om ze te onderhouden met Moestuin-AZ of met Moestuinmest van ECOstyle. Wist je dat Moestuin-AZ volledig plantaardig is? Ze zeggen wel ‘Je bent wat je eet’. Als je ervoor zorgt dat je je bodem goed voedt, dan zorgt de bodem voor goede voeding. Dus wil je voedzame groente en fruit, dan bemest je je planten ecologisch met ECOstyle moestuin voeding.

Aanbevolen PRODUCTEN