0 Vergelijken

Gras zaaien met AZ-graszaden

Wil jij je gras zaaien en je vraagt je af hoe en wanneer je dat het beste kunt doen? ECOstyle helpt je graag naar een prachtig dicht en diepgroen gazon. Gras zaaien kan je in het voorjaar doen maar gras kan je ook heel goed zaaien in het najaar. Het belangrijkste punt waar je op moet letten, is dat de bodemtemperatuur 12 graden is. Je kunt dat uitrekenen door de nacht- en dagtemperatuur op te tellen en door 2 te delen. Kom je dan op 12 graden of hoger uit, dan kan je starten met gras zaaien. Graszaaien in de winter is dus niet een goed idee…

Ik ga gras zaaien, welk graszaad kan ik het beste gebruiken?

AZ-style heeft 2 soorten graszaad: Graszaad Herstel en Graszaad Inzaai. Beide graszaden zorgen voor een dicht en diepgroen gazon. Graszaad Herstel is geschikt voor verschillende soorten gazons zoals speelgazons, siergazons maar ook voor gazons die (deels) in de schaduw liggen. Gras zaaien met Graszaad Herstel doe je vooral als je kale plekken in je gazon hebt door bijvoorbeeld verticuteren of speelschade, of schade door dieren. Graszaad Inzaai heeft een speciale kleicoating die ervoor zorgt dat graszaden niet door vogels worden gegeten en is dus zeer geschikt voor het volledig inzaaien van een nieuw gazon.

Gras inzaaien, hoe moet dat?

Zorg ervoor dat je ondergrond vlak is en iets open is geharkt. Strooi de graszaden kruislings en gelijkmatig over het oppervlakte heen. Kijk goed op de verpakking hoeveel graszaad je gebruiken moet, want je strooit al snel teveel. Eenmaal gestrooid, dan druk je het graszaad licht in de grond door er overheen te lopen. Hark het graszaad niet in de grond, dan verstik je het zaadje. Vervolgens zorg je ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft zodat het graszaad kant ontkiemen. Na enkele dagen tot enkele weken ontkiemt het graszaadje en zal je gazon snel diepgroen tevoorschijn komen.

Graszaad bestellen doe je bij een ECOstyle verkooppunt

De eerste stap naar een duurzaam, diepgroen gezond gazon: jouw favoriete ECOstyle verkooppunt in de buurt. AZ-style graszaden zijn te koop bij deze verkooppunten.

Aanbevolen PRODUCTEN