0 Vergelijken

Gebreksverschijnselen

Planten horen te bloeien en hun kleur te behouden zodat je er volop van kunt genieten! Maar dit is niet altijd het geval. Ook een plant heeft soms behoefte aan meer water, of voedingsstoffen. Wij leren je precies hoe je een gebreksverschijnsel bij de plant herkent én aanpakt!

Gele bladeren? Planten hebben tekort aan stikstof

Gele bladeren aan je plant is een teken van een tekort. Een tekort aan voeding en dan specifiek een tekort aan stikstof. Stikstof haalt je plant normaliter uit een gezonde bodem die in balans is. Je plant laat dus zien dat het een tekort heeft, doordat er gele bladeren verschijnen. Je kunt op 2 manieren de bodem en dus je plant stikstof geven: door alleen Bloedmeel te geven. Bloedmeel is een natuurlijk stikstof die snel wordt opgenomen door de bodem. Een andere manier om je bodem en plant te voeden is het bemesten met onze AZ-meststoffen. Daar zit alles in voor een gezonde plant en het voorkomt gele bladeren.

Bruine randen? Planten hebben tekort aan kalium

Zie je dat de randjes van je plant bruin kleuren? Bruine randen aan je planten is een teken van een tekort aan kalium. Kalium heeft een plant nodig om een goed wortelstelsel te krijgen, weerbaar te zijn tegen plagen en verbetert de vochtopname. Bemest je je planten met Vinassekali, dan los je het tekort op en verschijnen er geen bruine randen aan je planten. Wil je toch een volledige voeding geven, dan bemest je je planten met AZ-meststoffen van ECOstyle. Zo weet je zeker dat je planten geen andere tekorten ontwikkelen.

Groene nerven, geel blad? Planten hebben tekort aan magnesium

Wanneer je plant groene neven en geel blad vertoont, dan heeft het zin in een gift magnesium. Magnesium is een mineraal die nodig is om fotosynthese te bevorderen. Fotosynthese is nodig voor een plant om koolhydraten om te zetten naar glucose en daarbij komt zuurstof vrij. Is dit verstoord dan laat de plant groene nerven en geel blad zien. Je kunt magnesium strooien bij je planten of je kunt kiezen voor de volledige voeding van ECOstyle: AZ-meststoffen.

Plant groeit niet? Planten hebben tekort aan fosfaat

Normaliter groeien planten als je ze goed onderhoud met voeding en water en de juiste plek in de tuin of in je huis. Groeit je plant niet, dan is er vaak een tekort en in dit geval is dat het tekort aan fosfaat. Fosfaat is een onderdeel van voeding wat ervoor zorgt dat planten goed groeien, het voorkomt donkerverkleuring van het blad en afsterving van willekeurige delen. Je kunt Beendermeel strooien om het tekort op te heffen of strooi de volledige voeding van ECOstyle: AZ-meststoffen.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 11,99