0 Vergelijken

Duurzame tuin aanleggen? We geven je 5 tips!

Een duurzame tuin willen we allemaal: het kleurt je leefomgeving groen, is beter voor bodem en dier én je draagt op een positieve manier bij aan een stukje duurzaamheid. Een win-win-win situatie! Hoe je zelf zorgt voor een duurzame tuin? Wij geven je 5 concrete tips.

Tip 1 De duurzame tuin: zorg voor een goede en gezonde bodem

De basis voor een duurzame tuin, is een gezonde en goede bodem. Als je hebt besloten waar je border komt te liggen, vul je deze het beste met plantaarde. Plantaarde bevat gecomposteerde kokosvezels die water vasthouden. In droge tijden houdt ECOstyle plantaarde, maar ook andere gronden van ECOstyle, water vast. Zo hoef je minder water te geven en kan je starten met duurzaam tuinieren.

Tip 2 De duurzame tuin: tegel eruit, plant erin

Ga je een duurzame tuin aanleggen, dan zorg je voor zoveel mogelijk natuur en dat regenwater op een goede manier naar je planten komt. Meer planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit en ze zuiveren de lucht. Natuurlijk wil je een lekker leef-terras, maar probeer zoveel mogelijk planten te gebruiken.

Tip 3 De duurzame tuin: zorg voor planten waar bijen en vlinders van houden

Heb je je bodem en grond aangelegd, dan start je met een keuze maken voor planten voor je duurzame tuin. Een duurzame tuin aanleggen doe je met veel natuur; dus zorg voor planten waar bijvoorbeeld natuurlijke vijanden van plaagbeestjes in kunnen leven. Zo is het lieveheersbeestje fan van de linde, de hazelaar en de meidoorn. Bijen en vlinders houden van nectarplanten zoals tulpen, narcissen, vlinderplanten, lavendel en zo zijn er nog honderden andere planten die kunt gebruiken in je tuin. Zo help je de natuur een handje!

Tip 4 De duurzame tuin: zorg voor rommelhoekjes

We snappen dat je het liefst een strakke border en bloementuin hebt. Maar wil je de natuur en haar insecten een handje helpen? Zorg dan voor kleine rommelhoekjes waar je takjes, bladeren en stukjes hout verzameld. Egels zijn bijvoorbeeld verzot op slakken en die verstoppen zicht graag tussen takken, lage struiken en rommelhoekjes. Pissebedden, mieren en slakken leven graag in rommelhoekjes en jij kunt gebruikmaken van deze insecten omdat ze natuurlijk restmateriaal weer voor je opruimen!

Tip 5 De duurzame tuin: zorg ervoor dat je je planten bemest

Een duurzame tuin betekend ook dat je je planten goed voedt. Want een goed gevoede bodem en plant gaat nou eenmaal jaren mee. Zo hoef je niet elk jaar nieuwe beplanting te kopen en mochten planten uit hun jasje groeien, dan kan je altijd kijken of je ze kunt stekken en een andere plek geven. Bemest je duurzame tuin minimaal 2x per jaar, ECOstyle AZ-meststoffen geven namelijk 120 dagen voeding af.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 13,00