0 Vergelijken
Voeden

Wil je weten hoe jij een diepgroene grasmat krijgt? ECOstyle heeft een breed assortiment 100% natuurlijke gazonbemesting. Waaronder Gazon-AZ, GazonStart-AZ en Gazon-AZ Najaar. Voor een vol groen gazon is het bemesten absolute noodzaak. Gras dat goed gevoed is groeit beter en is beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden, maar ook tegen mos en onkruid.

Welke bemesting gebruik je?

De basis van het bemesten bestaat uit de NPK-samenstelling. Een plant heeft net als wij bepaalde voedingstoffen nodig om te groeien. Een deel van deze voedingstoffen (bijv. koolstof (C) en zuurstof (O2) ) haalt hij via fotosynthese uit de lucht. Andere voedingstoffen (bijv. stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K)) haalt hij uit de bodem. Het bodemleven in de tuin kan vaak wel wat hulp gebruiken. Gazon-AZ is een 100% natuurlijke gazonmeststof die naast de NPK-samenstelling verrijkt is met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Deze voeden het bodemleven zodat het gras groener groeit en wortels dieper in de grond groeien. Met Gazon-AZ is je gazon snel in topconditie. Het geeft onkruid en mos geen kans en is daarnaast is je gazon bestand tegen extreme weersomstandigheden als kou en lange droge periodes.

Wanneer moet je bemesten?

Wij raden aan het gazon minimaal drie keer per jaar te bemesten: voorjaar, zomer en najaar. De eerste keer bemesten doe je in het voorjaar (maar-april). Je voedt het bodemleven op het moment dat het gras weer begint te groeien.

Meststoffen die je in het voorjaar hebt gebruikt zijn in de zomer uitgewerkt. In de zomer (juni-juli) bemest je dus voor de tweede keer. In de zomer krijgt je gras het zwaar te verduren. Het gazon wordt intensief gebruikt en daarnaast is het in deze tijd van het jaar een stuk droger.

In het najaar bemest je het gazon voor de derde keer. Gebruik hiervoor Gazon-AZ Najaar. Deze meststof zorgt ervoor dat het gras bestand is tegen de kou van de winter. Zodat je in het voorjaar direct kunt genieten van je gazon.

De voordelen van organische meststoffen

Een organische meststof bevat in tegenstelling tot kunstmest alle voedingsstoffen die een plant nodig heeft om te groeien. Deze meststoffen worden door nuttige bacteriën en schimmels omgezet tot voedingsstoffen. Dit is een geleidelijk proces, waardoor een organische meststof tot wel 120 dagen werkt. Kunstmest daarentegen lost op in water, en komt dus veel sneller vrij. Dit betekent dat kunstmest minder lang werkt (en je dus vaker moet strooien) én wegspoelt tijdens een flinke regenbui. Organische meststoffen werken in vergelijking met kunstmest vaak wat trager. Door de toevoeging van ProtoPlus aan de AZ-meststoffen van ECOstyle werken deze organische meststoffen vrijwel net zo snel als kunstmest!

New media

Goed voor de bodem

Organische meststoffen voeden niet alleen de plant, maar ook het bodemleven. Dit is goed, want de bacteriën en schimmels in de bodem helpen een plant gezond te houden. Kunstmest bevat een hoog zoutgehalte waar schimmels slecht tegen kunnen. Dit is een probleem, want schimmels spelen een belangrijke rol in de organische kringloop en een gebrek aan schimmels is een belangrijke oorzaak van vilt en mos in het gazon. Daarnaast zorgt het hoge zoutgehalte in kunstmest voor verbranding. Daar heb je met een organische meststof geen last van.

Organische mest is duurzaam

Tenslotte is organische mest ook nog eens een stuk duurzamer. Deze meststoffen worden gemaakt van reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. Kunstmest wordt gemaakt in fabrieken en hierbij komt veel CO2 vrij. Een organisch-minerale meststof heeft misschien wel de voordelen van zowel organische mest als kunstmest, maar ook de nadelen. Kies daarom altijd voor een 100% organische meststof.

Wist je dat...

  • Onze AZ-Kalk gelijktijdig gebruikt kan worden met onze AZ-meststoffen?
  • ECOstyle wereldwijd het enige bedrijf is die micro-organismen (ProtoPlus) toevoegen aan hun meststoffen? Hierdoor komen voedingsstoffen sneller vrij, waardoor de bemesting sneller werkt.
Producten voor een diepgroene grasmat
€ 11,99
€ 13,00
€ 33,99
€ 15,98