0 Vergelijken
Verticuteren

Na het verticuteren is je gazon mos- en onkruidvrij, maar het ziet er niet al te best meer uit. ECOstyle heeft de juiste oplossing om je gazon na het verticuteren op een natuurlijke manier weer mooi te krijgen. Strooi met AZ-Kalk om de zuurgraad te verbeteren en geef het gras extra voeding met Gazon-AZ. Deze organische mest geeft 120 dagen voeding en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. Zaai vervolgens kale plekken in met Graszaad-Herstel en geniet weer snel van een gezonde, groene en dichte grasmat.

Wat is verticuteren?

Door te verticuteren verwijder je de viltlaag die in je gazon groeit. Deze viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen. Door te verticuteren verwijder je deze viltlaag. Het onkruid en mos zorgen er namelijk voor dat de graswortels minder zuurstof, voeding en water krijgen. Dit komt omdat de grond steeds dichter wordt. Het verwijderen van de viltlaag zorgt voor lucht in het gazon, hierdoor groeit het gras beter.

Wanneer kan ik het beste verticuteren?

Bij het verticuteren wordt naast mos en onkruid, gras met onvoldoende wortels uitgetrokken. Daarom is een nieuwe grasmat niet geschikt om te verticuteren. Wacht daarom met verticuteren totdat het gras drie jaar oud is. De wortels zijn dan voldoende sterk en vastgegroeid. Het voorjaar (half april – begin mei) is de beste periode om te verticuteren, het gazon kan dan goed herstellen. Bij een gazon dat in de schaduw ligt (minder dan 4 uur zon per dag) kan het nodig zijn om ook in de late zomer nogmaals te verticuteren.

Hoe kun je verticuteren?

Verticuteren kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een verticuteerhark of verticuteermachine gebruiken. Een verticuteermachine is vooral bij grotere oppervlakten aan te raden, want het is een arbeidsintensieve klus.

New media

Hoe herstel ik mijn gazon na het verticuteren?

Schrik niet wanneer het gazon er na het verticuteren niet mooi meer uitziet. De kale plekken herstel je makkelijk op een natuurlijke en duurzame manier. Zorg ervoor dat alle gras-, mos- en onkruidresten zijn opgeruimd en controleer de bodem of deze de juiste zuurgraad(pH) heeft. Deze meet je eenvoudig met de pH-Bodemtest van ECOstyle. Voor het gazon is een waarde tussen 5.5 en 6.5 ideaal. Moet je bijsturen, strooi dan onze AZ-Kalk. Vervolgens bemest je het gras met Gazon-AZ, dit zorgt voor een sterk wortelstelsel en een verhoogde opname van voedingsstoffen. Voor het doorzaaien van de kale plekken gebruik je onze Graszaad-Extra. Dit graszaad kiemt snel en is voorzien van een natuurlijke coating die vogelvraat tegengaat. Zo heb je weer snel een groen en weerbaar gazon.

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 11,99
€ 13,00
€ 13,98
€ 10,49