0 Vergelijken
Tweede bemesting

Na het bemesten in de lente heeft je gazon ook in de zomer opnieuw voeding nodig. Het gras wordt door het mooie weer intensiever gebruikt en de voedingsstoffen in de bodem nemen af. Door deze tweede bemesting behoudt het gras zijn groene kleur en gaat het sterk de herfst in. ECOstyle heeft de beste producten voor het bemesten in de zomer, zodat jij langer kunt genieten van een gezonde grasmat. Met Gazon-AZ zorg je voor een sterk wortelstelsel en een goede bodemstructuur. ECOstyle biedt ook een aantal probleemoplossers. Is de zuurtegraad van de bodem uit balans, waardoor voedingsstoffen minder worden opgenomen? Dan is AZ-Kalk ons advies.

Het ECOstyle stappenplan 

Wil jij ook in de zomer een mooi groen en gezond gazon? Bemest dan, na de lente, ook in de zomer. Om het eenvoudig te maken hebben wij een handig stappenplan voor je. Bemesten met ECOstyle producten kost weinig tijd én is 100% natuurlijk. Ons motto: een mooi & groen gazon in één dag per seizoen. 

1. Kies een mooie zomerdag en bemest het gazon met Gazon-AZ.
2. Strooi zo nodig AZ-Kalk voor een goede bodemstructuur en betere opname van voedingsstoffen. 
3. Klaver in je gazon? Gebruik Bloedmeel
4. Maai wekelijks om onkruid en mos tegen te gaan en om groei te stimuleren. 

  • In een paar stappen een groen en mosvrij gazon
  • Waarom in de zomer bemesten?
  • Wanneer gebruik ik welke bemesting?
  • Hoe kan ik mijn gazon in de zomer herstellen?

In een paar stappen een groen en mosvrij gazon 

Wil jij op een makkelijke manier ook in de zomer een mooi groen gazon? Dat kan wanneer je extra voeding geeft en ons stappenplan volgt. Eenvoudig én op een natuurlijke manier. 

  • In het voorjaar bemest je het gazon voor een goede groei, in de zomer om het gras mooi groen te houden en in de herfst om het gazon winterklaar te maken. Onze Gazon-AZ is 100% organisch en ook in de zomer bestand tegen droogte. 
  • Een goede zuurtegraad is essentieel voor het goed groeien van gras en een betere opname van voedingstoffen. Gebruik AZ-Kalk voor het op peil houden van de zuurtegraad. Voor het meten van de zuurgraad heeft ECOstyle een handige pH-Bodemtest.
  • Door wekelijks te maaien stimuleer je de groei van het gras en krijgt mos en onkruid veel minder kans.

Waarom in de zomer de tweede bemesting? 

De voedingsstoffen van de bemesting in de lente raken uitgeput. En doordat we in de zomer meer over het gras lopen én door de warmte van de zon krijgt het gazon het zwaarder te verduren. Door het gazon te bemesten in de zomer geef je voldoende voeding voor een mooie groene kleur en wordt het sterk genoeg om de herfst in te gaan. Daarnaast krijgt mos veel minder kans om te groeien.

New media

Wanneer gebruik ik welke bemesting? 

ECOstyle ontwikkelde verschillende producten voor het goed bemesten van je gazon in de zomer. Maar wanneer gebruik je welke bemesting? Je leest het hieronder. 

GazonStart-AZ
Bij een nieuw aangelegd gazon is de ontwikkeling van de wortels belangrijk om een dichte grasmat te krijgen. Gebruik hiervoor GazonStart-AZ, zowel bij graszaad als graszoden. Dit is een 100% organische meststof en geeft tot 120 dagen voeding. 

Gazon-AZ
Zoek je een bemesting waar alle stoffen in zitten die nodig zijn voor een sterk wortelstelsel en een diepgroen gazon? En waarbij mos en onkruid ook veel minder kans hebben? Gebruik dan onze 100% organische Gazon-AZ bemesting. ECOstyle voeding strooi je met de hand uit of met een strooiwagen voor een gelijkmatige bemesting. Wist je dat onze bemesting bij alle weersomstandigheden te gebruiken is? Wel zo handig! 

AZ-Kalk 
Een goede zuurgraad van de bodem is belangrijk voor het goed laten groeien van gras en planten. Als je gazon gezond is (en hier is de zuurgraad een onderdeel van) blijft de schade van ziekten en plagen vaak beperkt, omdat het gazon voldoende herstellend vermogen heeft Gebruik AZ-Kalk voor het op peil houden van de zuurgraad. 

Bloedmeel
Heb jij klaver in het gazon? Dan is de grond stikstofarm. Door het gebruik van Bloedmeel voeg je eenvoudig extra stikstof(N) toe, waardoor klaver minder snel terugkomt. 
 

Hoe kan ik mijn gazon in de zomer herstellen? 

Door je gazon goed te onderhouden voorkom je kale en gele plekken en krijgen mos, onkruid en schimmels veel minder kans. Bemest zowel in de lente, zomer en het najaar om een sterk en gezond gazon te houden. Zie je onverhoopt toch armoedige en verkleurde plekken? Met Gazon 4-in-1 of Graszaad-Herstel heb je weer vlot een sterk en dicht gazon. Je gazon een extra boost geven? Gebruik dan Micro-Actief. Meer weten over het onderhouden van je gazon? Lees dan ook onze informatie pagina’s over Verticuteren, Kalk strooien en Voeden.

Producten voor tweede bemesting
€ 11,99
€ 13,00
€ 15,98
€ 10,49