0 Vergelijken
Najaarsonderhoud

Genieten van een sterk winter gazon en een mooi groen gazon in het voorjaar? Met het ECOstyle stappenplan is het een koud kunstje.Het gazon heeft in de zomer veel te verduren gehad. Warmte en droogte, spelende kinderen, misschien wel een zwembad. In de zomer loop je ook veel meer over het gras dan in de winter. Voer daarom na de zomer herstelwerkzaamheden uit en bereid het gazon voor op de winter om bestand te zijn tegen vorst en neerslag. Door het gebruik van ECOstyle producten doe je najaarsonderhoud op een verantwoorde en organische manier.

Met de volgende stappen maak je het gazon klaar voor de winter:

Laatste maaibeurt

Geef je gazon op een mooie droge herfstdag zijn laatste maaibeurt. Stel de maaihoogte wat hoger in, zodat het gras niet korter wordt dan 5 cm. Het gras blijft dan sterker en kan ook beter tegen minder zonlicht.

Bemest het gazon nogmaals

Strooi na de laatste maaibeurt Gazon-AZ Najaar. Na de warmte van de zomer en het intensieve gebruik van het gras heeft het gazon weer extra voedingsstoffen nodig. Door te bemesten met Gazon-AZ Najaar verhoog je de weerstand van het gras en krijgt mos veel minder kans om te groeien.

Deze bemesting is rijk aan kalium, dit geeft het gazon extra bescherming tegen de koude winter. Bovendien is aan de mestkorrel kalk toegevoegd, dit voorkomt de verzuring van de bodem. Kalk zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en gaat indirect de vorming van mos tegen. Is het nodig om de zuurgraad extra bij te sturen? Strooi dan tevens AZ-Kalk.

Verwijder bladeren van het gazon

Verwijder bladeren die op het gras liggen. Bladeren laten geen zon door voor het gras. Bovendien zorgen vochtige bladeren voor schimmel en gele plekken in het gras. Verwijder ook mos en onkruid door te verticuteren of door een onkruidsteker te gebruiken.

Strooi af met Gazon-grond. Hierdoor verbeter je de bodemstructuur. Het zorgt voor een mosvrij, diepgroen en vooral sterk gazon. Gazon-grond is verrijkt met een organische meststof; rijk aan kalium.

Tip: Gazon-grond kun je strooien zolang het niet vriest. 

Herstel kale plekken in het gazon

Zie je kale plekken in het gazon? Het najaar is een goede tijd om dit aan te pakken. Met Gazon 4-in-1 zorg je voor een optimaal herstel. Gazon 4-in-1 bevat graszaad, meststof, kalk én zaaigrond. Hierdoor heb je snel weer een mooi en dicht gazon. Gazon 4-in-1 kun je gebruiken tot en met september. Is het later in het jaar? Wacht dan tot het volgende voorjaar.
 

Producten voor najaarsonderhoud
€ 11,99
€ 13,00
€ 33,99