0 Vergelijken
Inzaaien kale plekken

Met de juiste producten heb jij weer snel een groen en egaal gazon. Ecostyle biedt jou de beste oplossingen voor het herstellen van kale plekken in je gazon. Met Graszaad-Herstel zaai je de grotere oppervlakten opnieuw in. Gazon 4-in-1 is geschikt voor kleinere plekken. Wist je dat Gazon 4-in-1 een totaaloplossing is? Het bevat graszaad, organische meststof, kalk én zaaigrond in één.

Hoe ontstaan kale plekken in het gazon?

Wat is er nu mooier dan de hele zomer te genieten van het buitenleven. Lekker in de tuin eten met familie en vrienden, wegdromen in je hangmat, kinderen die heerlijk ravotten, je hond die over het gras rent... Dit alles zie je het liefst op een mooie groene en dichte grasmat. Zie je kale plekken? Met de producten van ECOstyle zijn ze rap weg! Er zijn diverse redenen voor kale plekken:

  • Verticuteren (verwijderen van mos en onkruid).
  • Het vaak te kort maaien van het gras.
  • Plagen en ziekten (emelten/engerlingen en schimmels).
  • Intensief gebruik.
  • (Huis)dieren die hun behoeften op het gras doen.

Hoe herstel ik kale plekken in het gazon?

Gelukkig zijn de kale plekken in jouw gazon goed te behandelen. Grote plekken kun je inzaaien met Graszaad-Herstel. Dit graszaadmengsel is geschikt voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Deze grassoorten kiemen snel, ook bij een lagere bodemtemperatuur.

Heb je last van een paar kleine plekken? Dan adviseren wij Gazon 4-in-1. Dit product bestaat uit graszaad, natuurlijke meststof, kalk en zaaigrond in één verpakking. Hierdoor krijg je een sterk wortelstelsel en een dicht gazon. 

New media

Hoe voorkom je kale plekken in het gazon?

Zorg voor een goede basis. Dit houdt in dat de bodem een goede structuur en pH-waarde heeft en de juiste voedingsstoffen bevat. Een goede structuur houdt in dat de grond niet te vast, maar ook niet te los is. Het goed onderhouden van het gazon voorkomt ook kale plekken. In de bodem zitten al voedingsstoffen, maar deze worden elk jaar kleiner wanneer je niet bemest. Daarom is het raadzaam om een paar keer per jaar te bemesten met Gazon-AZ. Voor het bijsturen en op peil houden van de zuurgraad (pH) strooi je met AZ-Kalk. Meer informatie lees je op de pagina Gazon Onderhouden.

Tip: Zowel de Gazon-AZ, Graszaad-Herstel als AZ-Kalk kunnen op één dag gebruikt worden. Wel zo handig!

Aanbevolen PRODUCTEN
€ 10,49
€ 14,99
€ 11,50