0 Vergelijken
Green Deal

Ben jij als sportveldbeheerder ook bezig om het veld in topconditie te houden? Jouw kennis stelt je in staat dit op een goede manier te doen, ondanks de inzet van jou en jouw team is het soms best lastig om de grasmat op een natuurlijke wijze in goede conditie te krijgen (en te houden). Vele organisaties onderschrijven de Greendeal, chemievrij sportveldbeheer, jij toch ook?

Greendeal: chemievrij sportveldbeheer

Chemievrij beheer kan door met onze 100% organische meststoffen te bemesten! Juist voor een sterk, diepgroen sportveld is de bodem van groot belang. Een gezonde en vitale bodem zorgt namelijk voor groen en vooral ook sterk gras. Alleen dan kan er volop op gesport worden zonder dat er schade ontstaat.

 

Een goede start

De basis van een sterk en groen sportveld begint bij een gezonde bodem. Onze Myco-Sport, bodemverbeteraars Terra Fertiel en Terra Actief zorgen voor een goed fundament. Hierdoor kan het sportveld het hele jaar door intensief bespeeld worden. Zonder dat er schade ontstaat of onkruid gaat groeien.

Nooit meer buitenspel staan

Een gezonde en vitale bodem is een combinatie van de grondsoort, de vocht- en zuurstofhuishouding, de pH-waarde, humusgehalte en de aanwezige voedingselementen. Wanneer de pH waarde niet op orde is, te zure bodem (= te lage pH waarde) heeft dit een negatieve invloed op de groei van het sportveld. Door OpMaat Kalk te strooien breng je de bodem weer in balans, Op-Maat Kalk werkt alleen wanneer nodig, het spoelt niet uit.

Greendeal proof sportveldbeheer

100% organisch bemesten is het alternatief voor chemie. Door de bodem op de juiste manier te bemesten is het mogelijk om schimmels en onkruid in sportvelden te voorkomen. Want wanneer de grasmat sterk en gezond is, krijgen schimmels en onkruiden geen kans. Door een combinatie van onze meststoffen en bodemverbeteraars in te zetten, zijn bij jouw sportveldbeheer gewasbeschermingsmiddelen overbodig. Bemesten kan door het unieke Protoplus al vanaf 5 graden bodemtemperatuur. ProtoPlus® is een gepatenteerde innovatie met een speciaal voor onze meststoffen geselecteerde mix van protozoa. Door het toevoegen van protozoa werken onze meststoffen sneller in het voorjaar en wordt het gras zichtbaar groener en sterker. Door de sterke zode blijft het sportveld lang mooi en goed bespeelbaar.

Duurzaam sportveldbeheer met ECOstyle Professional
Aanbevolen producten
Prijs op aanvraag