0 Vergelijken
Klaver in het gazon

Veel gazons hebben wel eens last van klaver. Wist je dat klavers goed groeien op een stikstofarme grond? Door de oorzaak weg te nemen en de juiste bemesting ontstaat weer een mooi gazon.

Waarmee verwijder ik klaver in het gazon? 

Een gebrek aan stikstof los je op door het inzetten van Bloedmeel. Bloedmeel is een 100% natuurlijke stikstofmest die de stikstof in de bodem snel aanvult. De klaver verdwijnt en het gras groeit weer. 

Hoe voorkom ik klaver in het gazon? 

Door de oorzaak (stikstof gebrek) weg te nemen voorkom je klaver. ECOstyle heeft een aantal producten ontwikkeld waarmee je het stikstofgehalte in het gazon kunt aanvullen en bijhouden. Gebruik Bloedmeel voor het aanvullen van het tekort aan stikstof en gebruik Gazon-AZ voor het voor het op peil houden van het stikstofgehalte. Hierdoor krijgt klaver veel minder kans. Gazon-AZ is een organische meststof en geeft het gazon 120 dagen voeding voor een groen en weerbaar gazon.

ECOstyle gazon-onderhoudplan

Met het ECOstyle gazon-onderhoudplan voorkom je naast klaver ook andere gazonproblemen, zoals mos, schimmels, vilt en een slechte bodemstructuur.
1. Verticuteren.
2. Inzaaien van kale plekken (Graszaad herstel / Graszaad 4-in-1).
3. Kalk strooien (AZ-Kalk).
4. Mest strooien (AZ-Gazon).
5. Regelmatig blijven maaien (siergazon 3 cm / speelgazon 4 cm).
6. Tweede keer bemesten (Gazon-AZ).
7. Afstrooien in het najaar (Gazongrond).
 

Minder klaver met de beste producten
€ 11,99
€ 13,00