0 Vergelijken

Onderhoud het gazon met de producten van ECOstyle

Een gezond en diepgroen gazon? ECOstyle biedt jou alle oplossingen voor het aanleggen van het gazon, onderhoud of  gazonherstel. Alle producten hebben natuurlijke ingrediĆ«nten en dragen bij aan het herstel en behoud van de natuurlijke balans van plant en bodem. 

Ga je een nieuw gazon aanleggen? Kies dan voor voor graszoden of voor het inzaaien van het gazon. Het gazon onderhouden kun je doen door het gazon te bemesten met Gazon-AZ, een 100% organische gazonmest. Ook problemen in het gazon kun je oplossen met de producten van ECOstyle. Heb je last van klaver, onkruid of emelten in het gazon? Los het op met de producten van ECOstyle.

Gazon onderhouden

ECOstyle maakt gazononderhoud gemakkelijk. De producten van ECOstyle hebben een natuurlijke afkomst, bekalken en bemesten kan daarom allemaal op 1 dag. Bij gazononderhoud zijn de volgende vier stappen belangrijk:

Verticuteren, inzaaien, bekalken en bemesten

Verticuteer het gras om de viltlaag en het eventueel aanwezige mos te verwijderen. Zaai vervolgens de kale pekken in met graszaad-herstel. Bekalken doe je met AZ-Kalk. Als laatste ga je bemesten, dit doe je uiteraard met Gazon-AZ 

Het maaien van het gazon

Stap 1 afgerond? Het is nu van belang dat je het gazon regelmatig maait. Wanneer je hebt bemest met Gazon-AZ kun je het maaisel laten liggen. Gazon-AZ zorgt ervoor dat het maaisel wordt omgezet in voeding voor de bodem en het bodemleven, wat als resultaat een sterk en gezond gazon oplevert. 

Tweede bemesting

Onze Gazon-AZ geeft 120 dagen voeding. Heb je in het voorjaar het gazon bemest dan is het belangrijk om dit in de zomer nogmaals te doen. Zo blijft het gazon mooi groen, krijgt mos geen kans en gaat je grasmat gezond het najaar in.

Afstrooien en najaarsbemesting

Heb je in het voorjaar en in de zomer genoten van je gazon? Top! Belangrijk dat je voor de winter begint weer aan de slag gaat met het gazon, dan kan je in het voorjaar gelijk genieten van een mooi grasveld. Begin met de laatste maaibeeurt, gebruik vervolgens Gazon-grond. Het gebruiken van Gazon-grond zorgt ervoor dat je gazon beter bestand is tegen de vorst in de winter. Het zorgt voor een luchtige toplaag en geeft vilt- en mosvorming minder kans. De laatste bemesting doe je met Gazon-AZ Najaar, de voedingsstoffen in Gazon-AZ Najaar maakt het gazon weerbaarder en beschermd je gras tegen de extreme weersomstandigheden in de winter.

 

Blog Links

aanbevolen producten
€ 13,98
€ 11,99
€ 13,00
€ 10,49