0 Vergelijken

Smartfoil

Smartfoil is een biostimulant die zorgt voor verbetering van de groeikracht van planten. Het bevordert de bloem- en vruchtzetting en vermindert abiotische stress (o.a. droogtestress en hittestress) tijdens de groeiperiode. Dit leidt tot een verhoogde opbrengst.

  • Verbetert de groeikracht van planten.
  • Bevordert vruchtzetting wat zorgt voor een verhoogde opbrengst.
  • Gemakkelijk gebruiken in tank-mix (volledig compatibel met meststoffen, herbiciden, fungiciden, insecticiden).

Smartfoil

Abiotische stress, een nieuwe uitdaging

Een van de grootste uitdagingen voor het komende decennium is ongetwijfeld de klimaatsverandering. Deze heeft ook zijn invloed op de teelt van landbouwgewassen. De laatste jaren merken we dat de opbrengst erg kan schommelen als gevolg van extreme klimatologische omstandigheden zoals hittegolven, droogtes en overstromingen. Maatregelen om de afhankelijkheid hiervan te verlagen dringen zich op, zoals nieuwe aan deze omstandigheden aangepaste variëteiten en een goed bodemmanagement. Ook de toepassing van biostimulanten kan de landbouwgewassen helpen stressperiodes te doorstaan.

Biostimulant Smartfoil

Smartfoil bevat een mix van planten-stimulerende stoffen, die ieder
zorgen voor een specifieke respons in de plant.

  1. Direct opneembare voedende bestanddelen: NPK 1-0-9 , ensporenelementen Ca en B
  2. Aminozuren in het bijzonder Proline: Aminozuren (AZ)zijn bouwstenen van eiwitten. Deze zijn essentieel voor de energiehuishouding en het goed laten functioneren van planten. Indien we goed opneembare AZ aan de plant toedienen, kan de plant aanzienlijk besparen op de energie die nodig zou zijn geweest om deze AZ zelf aan te maken. Bovendien is er veel minder kans op tekorten. Door toediening worden planten sterker, groeien ze beter en wordt de weerstand verhoogt tegen externe  stress.
  3. Organische zuren: fulvine- en huminezuren. Zorgen voor een betere opname en transport van plantenvoedingsstoffen en vitamines. 
  4. Suikers: waaronder trehalose. Suikers vormen een bron van energie voor planten. Zeker onder omstandigheden van vorst en gebrek aan bodemvocht helpen deze suikers moeilijke omstandigheden te overwinnen. Samen resulteren de aanwezigheid van deze stoffen een positieve reactie op abiotische stressfactoren zoals droogtestress, hittestress en herbicidestress.

Werking

Smartfoil is een biostimulant die zorgt voor verbetering van de groeikracht van planten. Het bevordert de bloem- en vruchtzetting en vermindert abiotische stress (o.a. droogtestress en hittestress) tijdens de groeiperiode. Dit leidt tot een verhoogde opbrengst.

Toepassing

Gebruik Smartfoil tijdens actieve groeiomstandigheden, vermijd een toepassing tijdens warme uren van de dag. Gebruik Smartfoil vóór of juist na abiotische stressmomenten ter bevordering van het herstellend vermogen van de plant.

  1. In granen en koolzaad: Vermindert droogtestress van planten tijdens bloem- en vruchtzetting
  2. Mais: Een positieve werking van Smartfoil tegen stress die ontstaat na een herbicide toepassing.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731027724
Dosering 2 tot 4 L/ha
Toepassing In granen, koolzaad & mais