0 Vergelijken

Algeco

Gewassen kunnen door allerlei omstandigheden belemmerd worden in de groei. Een gewas dat niet goed gedijt is - naast stressgevoelig - ook vatbaar voor diverse ziekten zoals gebreksziekten en schimmelinfecties en stagneert in de groei. Dit komt de kwaliteit en opbrengst niet ten goede.

 • Gezonder groeiend gewas
 • Beter wortelgestel met hoge opname capaciteit
 • Verhoogde natuurlijke weerstand

Algeco

Biologisch-organische groeistimulator op basis van zeewierextracten

Algeco, groeistimulator op basis van zeewier
Algeco is een biologisch-organische groeistimulator op basis van zeewier (Ascophyullum nodosum) en rijk aan sporenelementen.  Algeco heeft, naast een groeibevorderende werking, ook een positief effect op de weerstand van het behandelde gewas.

 • Gezonder groeiend gewas
 • Beter wortelgestel met hoge opname capaciteit
 • Verhoogde natuurlijke weerstand

De basisprincipes

Algeco is een product dat het gewas van binnenuit een positieve stimulans geeft.
Deze positieve invloed berust op een aantal basisprincipes:
Vrijwel alle sporenelementen die van levensbelang zijn voor gewassen. Daarbij zijn deze alle gemakkelijk opneembaar voor het gewas (natuurlijke chelaten).

Oligosachariden: de wetenschap veronderstelt, dat planten invloeden van oligosachariden (scheikundige stoffen) kennen. Oligosachariden zijn bouwstoffen van zetmeel en komen van nature niet voor in de plant. Slechts indien een schimmel, insect, virus of bacterie plantaardige verbindingen afbreekt, komen deze stoffen in minder of meer grote hoeveelheden voor. De plant produceert bij het voorkomen van oligosachariden afweerstoffen tegen voornoemde ziekteverwekkers. Algeco bevat veel oligosachariden die  het afweermechanisme in gang zetten en een gezonde groei reguleren.

De hormoongelijkende stof betaïne: Betaïne is een klein molecuul met een unieke werking. Het is een stof die door planten zelf aangemaakt wordt wanneer er sprake is van omstandigheden die leiden tot stress. Betaïne heft in principe zo snel mogelijk de stressfactoren op.

Gebruik

Algeco kan op diverse manieren toegediend worden; aangieten, dompelen, druppelen, beregenen of spuiten. De beste werking wordt verkregen door Algeco zo dicht mogelijk bij de wortel toe te dienen.

Dosering

 

 1. Algemene dosering: 0,1-0,2% oplossing (100-200 ml per 100 liter water)
 2. Bij de start van een teelt: 0,5% oplossing eenmalig (500 ml per 100 liter water)
 3. Ook kan Algeco als uitvloeier met bladbemesting meegespoten worden in een dosering van 100 gram meststof + 100 ml Algeco per 100 liter water.

Bijzonderheden

 1. • pH van Algeco: 9-10.
 2. • Niet te mengen met sulfaten.
 3. • Algeco vooroplossen in schoon water, verhouding ± 10 ml op 10 L water, waarbij de watertemperatuur boven de 15 °C en beneden de 45 °C moet zijn.

Algeco is zeer goed te combineren met Vital voor versterking van zowel binnenuit als van buitenaf.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
EAN nummer 8711731009096
Dosering 0,1-0,2% oplossing (100-200 ml per 100 liter water)
Toepassing Geschikt voor toepassing in vrijwel ieder gewas.